Een prachtig en warm seizoen 2014

eten in de pluktuin 2 aug. 2014 022

Het seizoen 2014 in de Pluktuin is in alle opzichten goed te noemen. Het weer was werkelijk fantastisch. Op augustus na (erg nat) waren alle maanden warm en erg droog. Gelukkig hebben wij dit jaar – door steun van Groen Dichterbij icoonproject – een watersproei installatie aan kunnen leggen. De tuin is te groot geworden om met de gieters water te geven. Dan haken mensen af (en terecht). Bij een steeds professioneler wordende Pluktuin moet je ook steeds professioneler te werk gaan.  Er hebben heel veel (iets teveel) activiteiten plaats gevonden. Workshops, live muziek, diverse keren samen eten in de Pluktuin (samen aan tafel), diverse organisaties die gebruikt hebben gemaakt van de Pluktuin (o.a. het Oranje Fonds – was zeer geslaagd)

Oranje fonds dag 19 juni 2014 082              Oranje fonds dag 19 juni 2014 092

een groot succes was ook (idee van Yvonne Zegers) de PlukPoetry avond. Diverse dichters droegen uit eigen werk voor. Reuze gezellig

PLUKPOETRY 12 aug 2014 037

De tuin is nu dicht tot de tweede zaterdag in juni. In januari is er nog wel de jaarlijkse nieuwjaars bijeenkomst (zie agenda). Het wil niet zeggen dat er voor juni niets meer gebeurd in de Pluktuin. Er komen nog diverse klusdagen aan. De tuin zal na de winter weer onderhanden genomen moeten worden. En er komen vast weer nieuwe ideetjes voor de tuin (er gaan geruchten dat er een volkje is komen wonen in de Pluktuin!!??). Dit jaar zijn er twee bijenkasten in de Pluktuin geplaatst. De bijen hebben hun best gedaan. Er is nu ook (buiten de eigen jams, siropen en chutney’s) Pluktuin honing.

Ik hoop dat u volgend jaar de Pluktuin (weer) komt bezoeken. De Pluktuin is er niet alleen voor ons, maar zeker ook voor u!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s